Volta BCN motorbikes

In 22 November 2015
Volta BCN motorbikes

VOLTA INTRODUCEERDE IN 2012 HAAR EERSTE ELEKTRISCHE MOTORFIETS, OP DE BELANGRIJKSTE MOTORBEURS VAN EUROPA, DE EICMA IN MILAAN. DEZE MODERNE, TECHNOLOGISCH GEAVANCEERDE ELEKTRISCHE MOTORFIETS IS ONTWORPEN IN BARCELONA EN DRAAGT OOK DE NAAM VAN DE STAD. DE VOLTA BCN KOMT IN TWEE UITVOERINGEN: DE CITY EN DE SPORT.

TECHNISCHE ASPECTEN

Beide Volta BCN motortypes hebben een topsnelheid van 120 km/u en een actieradius die varieert van 70 tot 100 kilometer. De Volta BCN heeft een 33 pk/25Kw DC-elektromotor die qua vermogen overeenkomt met een 400 cc benzinemotor. Dit laat toe om de motor met een A1 rijbewijs te besturen.

De Volta beschikt over LED-verlichting en hydraulische schijfremmen.

De overbrenging gebeurt via een automatische, onderhoudsvrije transmissie met riemaandrijving. Het koppel bedraagt 67Nm en de 74V/3.1 kWh Lithium Polymeer batterij kan via een normaal 220V stopcontact in slechts 2 uur volledig worden opgeladen.

Zowel de BCN Sport als de BCN City heeft een gewicht van 135 kilo en een zithoogte van 80,5 cm.

De Volta is een uiterst moderne, volwaardige motorfiets met een wielophanging die een wendbaar en sportief rijgedrag garandeert. Deze lichtgewicht motorfiets heeft een laag zwaartepunt en een indrukwekkende trekkracht dankzij het constante hoog koppel. Karakteristieken die het rijden in de stad en de stadsomgeving uiterst plezierig maken. De Volta BCN City is dan ook uiterst geschikt voor het rijden in de stad.

De BCN Sport daarentegen is ontwikkeld voor gebruik in het woon-werkverkeer, en heeft drie rijstanden: Eco mode, City Mode en Sport mode. In de Sport-stand levert de motor extra vermogen voor een nog snellere acceleratie en een uiterst sportief rijgedrag.

De Sport beschikt ten opzichte van de City over een sportieve kleurdesign, LED-richtingaanwijzers, een volledige connectiviteits kit, Galfer wave schijven, Sport zadel, Extra Sport Mapping preset, een stuur / Fatbar® van 28mm en een Rizoma sportkit

DESIGN

De opbergruimte van beide motortypes biedt genoeg plaats voor een integraalhelm en is voorzien van een aansluiting voor het opladen van een mobiele telefoon. De informatie over het rijbereik is af te lezen van een indicator op het stuur en op je smartphone via het standaard CONNECT Pack. Zijn oplaadtijd, het bepalen van de vermogensafgifte en de Eco-stand kunnen hiermee ook worden ingesteld.

AANKOOP – PRIJS

De twee Spaanse Volta BCN motoren zijn leverbaar in heel Europa, in België zijn ze verkrijgbaar vanaf 9.300 euro (BTW en transportkosten inclusief). Wat meteen een van zijn sterkste eigenschappen is. Met de Volta BCN is er nu een volwaardige elektrische motorfiets op de markt, bereikbaar voor éénieder die verantwoord wil omgaan met milieu en kosten.

WAAROM OHMEGA-BIKES?

  • Expertise in de modernste technologiën
  • Professioneel advies.
  • Testrit mogelijk met verschillende modellen.
  • Alle modellen uit voorraad leverbaar.

 

Waarom Ohmega

 

Facebook

OPENINGSUREN

Maandag

gesloten

Dinsdag

09.00 - 12.30

13:30 - 18:00

Woensdag

09.00 - 12.30

13:30 - 18:00

Donderdag

09.00 - 12.30

13:30 - 18:00

Vrijdag

09.00 - 12.30

13:30 - 18:00

Zaterdag

09:00 - 17.00

Zondag

gesloten